top of page
yarn-1468907.jpg
Gien's Wolclub

Ik zal mijzelf even voorstellen: mijn naam is Gieneke van 't Geloof (coördinatrice) en ik ben visueel gehandicapt. Om die reden ben ik helaas afgekeurd. Het 'thuiszitten' deed me in een diep gat belanden, maar toen kwam de wolclub op mijn pad... 

In 2017 is mij gevraagd een haakclub/handwerkclub op te richten, waar mensen die graag willen handwerken maar geen middelen hiervoor hebben één keer per week onder het genot van een 'bakkie' te kunnen handwerken. Ik dacht: 'Dit ga ik doen!' Het was niet alleen een leuke uitdaging die ik graag wilde aangaan, maar als vrijwilligster kon ik op deze manier een steentje bijdragen en mensen een leuke middag te bezorgen.

Door vele giften van materiaal hebben wij de wolclub kunnen oprichten. En inmiddels zijn we van een klein clubje van zes dames uitgegroeid tot een heuse club met 18 vrouwelijke en mannelijke leden.

Hier heb ik Anneke van Wurmond ontmoet. Haar kleinzoon Matt is erg ziek geweest. Als oma sta je op dat moment machteloos. Om toch iets te kunnen doen, is zij de Run for KiKa gaan rennen, zij werd daarin gesteund door familie en vrienden en inmiddels is Team Matt een bekende bij de Run for KiKa in Rotterdam. Ieder jaar probeert het team zoveel mogelijk geld op te halen door het organiseren van leuke evenementen.

 

Ook al gaat het inmiddels goed met Matt, Anneke en haar teamgenoten zetten zich elk jaar nog steeds in. En Gien's Wolclub helpt Team Matt. De dames en heer maken leuke werkjes voor de verkoop, waarvan de opbrengst aan het sponsor bedrag van Team Matt wordt toegevoegd. Op onze social media kanalen en op deze website vindt u onze producten, die u via marktplaats kunt kopen.

 

Dit alles is mogelijk gemaakt door o.a. particuliere giften, en door de inzet van onze geweldige dames en heer die de producten met liefde voor u hebben gebreid en gehaakt. 

Gien's Wolclub komt iedere donderdag* van half 2 tot half 4 bij Stichting J&S Projecten (Groenelaan 38a in Schiedam.) 

*= Momenteel is dit niet mogelijk vanwege de lockdown.

bottom of page